Przetwory
i miody
Latem i jesienią, smaki naszego ekologicznego ogrodu zamykamy w słoikach. Bez środków konserwujących i sztucznych zagęszczaczy.
Częstujemy nimi przez cały rok….
Posiadamy własną pasiekę. Dzięki niej, naszych Gości raczymy swojskimi, wybornymi miodami wielkokwiatowymi, akacjowymi, lipowymi i spadziowymi.
Do śniadań podajemy m.in. pachnące słońcem powidła śliwkowe oraz dżemy z truskawek, brzoskwiń, malin i aronii. Obiady wzbogacamy zdrowymi kiszonkami: aromatyczną kapustą, soczystymi burakami oraz chrupiącymi ogórkami. Potrawy Koziego Stoku zdobimy konfiturą z czerwonej cebuli karmelizowanej z rozmarynem. Koneserom jesiennych smaków serwujemy jarzębinę karmelizowaną z tartym chrzanem. Na stałe na naszym stole gości kaukaska adżika z papryki i z warzyw wprost z naszego ogrodu.